Apolitični

Bio je i ostao pojam luksuza, vrhunske usluge i glamura, a još malo pa i u Splitu… Stiže nam Orient Express!

Slavni i neponovljivi Orient Express, vlak koji je bio i ostao upamćen kao pojam luksuza, vrhunske usluge i glamura koji je pratio njegove bogate goste i raskošne salone, u svojoj obnovljenoj verziji, s jednako skupocjenom i ekskluzivnom ponudom svojim putnicima, stiže 2023. godine u – Split!

Nakon gotovo 150 godina otkako je taj prvi luksuzni vlak prometovao Europom i spajao Pariz s Istanbulom, obnavlja se željeznički turizam na toj slavnoj i prestižnoj ruti, a tri namjenska itinerara vodit će kroz osam zemalja, povezujući Rim s Parizom, Istanbulom i Splitom.

Split se tako našao na karti projekta međunarodnog luksuznog željezničkog turizma koji potpisuje talijanska tvrtka “Arsenale SpA” u suradnji s Accor Grupom, jednom od najprestižnijih hotelskih grupacija visokokvalitetnog turizma u svijetu. Šest vlakova ići će kroz nekoliko ruta u četrnaest regija Europe, a na tom putu jedno od međunarodnih odredišta bit će i Split, uz Rim, Pariz i Istanbul.

Obnovljena verzija neviđenog luksuza i uživanja na putovanju u svakom detalju od smještaja do gastronomije u vlaku Orient Express La Dolce Vita, ali i hotelima tvrtke “Accor” u gradovima u koje stiže, dočekat će svoje prve putnike u 2023. godini, kada bi oni trebali stići i noćiti i u Splitu.

Cijeli članak i fotografije možete pronaći na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Photomax/Alamy/Profimedia