Apolitični

Binarno kino i zvučni performansi ovog vikenda na Device_art festivalu

Međunarodni festival umjetnosti, robotike i novih tehnologija Device_art ulazi u zadnji festivalski tjedan, a zagrebački Muzej suvremene umjetnosti (MSU) 26. i 27. siječnja postat će centar Binarnog kina i zvučnih performanasa petoro europskih umjetnika.

Filmski kritičar Hrvoje Pukšec izabrao je pet filmova koji će se prikazati u Binarnom kinu, koje je zamišljeno kao kvalitetan presjek tipičnih filmova koji tematiziraju odnos ljudi i androida, odnosno umjetne inteligencije.

Program zvučnih performansa kustoski su selektirali Fabien Fabre (Second Nature, Francuska), Anne Marthe Dyvi (BEK, Norveška) i Ena Hodžić (KONTEJNER, Hrvatska), a dio je europskog projekta Future DiverCities.

Mathias Loose (Norveška), Valentin Durif (Francuska), Jiska Huizing (Nizozemska, Norveška), Lucas Paris (Francuska) i Elio Libaude (Francuska) u svojim se radovima fokusiraju na zvuk u intermedijskim i hibridnim praksama i na njegovu vezu s prirodom i okolišem.

Device_art je međunarodni festival koji se od 2004. godine bavi tehnološkim napravama, strojevima i robotikom u suvremenoj umjetnosti. Organizira ga udruga Kontejner, a od 7. prosinca 2018. do 3. veljače 2019. održava se u Splitu, Zagrebu i Rijeci.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay