Apolitični

BiH opet hit za skijaše iz cijele Europe: ‘Ma, kakve mjere, snijeg je izvrstan!‘

Nakon što se uđe u BiH, više nitko ne traži dokaz o cijepljenju, nedavnom preboljenju covida-19 ili svježe obavljenom negativnom testu

Dok većina europskih zemalja nameće nova ograničenja kako bi obuzdala širenje omikron varijante koronavirusa, Bosna i Hercegovina ima relativno opušten pristup zarazi u regiji, na veliko zadovoljstvo svoje zimske turističke industrije. Prošlog tjedna tisuće skijaša iz cijele zemlje te drugih država Balkana i Europske unije sretno su krivudali kroz svježi snijeg na planinskim obroncima BiH nakon službenog početka skijaške sezone 4. prosinca, javlja agencija AP.

Većina skijališta na Balkanu bila je otvorena i tjedan dana prije, ali s mnogo strožim odnosom u vezi kapaciteta i ograničenja pristupa uzrokovanih pandemijom.

Gosti koji u BiH dolaze iz zemalja Europske unije, osim iz Hrvatske, za ulazak u zemlju moraju imati negativan PCR test obavljen prije polaska i dokaz o cijepljenju ili preboljenju covida-19. Od tog pravila izuzeti su građani Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

No, nakon što osoba uđe u BiH, od nje se više ne traži da predočava dokaz o cijepljenju, nedavnom oporavku od oboljenja ili svježe obavljenom negativnom testu da bi pristupila skijaškim stazama, restoranima, kafićima ili kulturnim sadržajima.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay