Apolitični

BIG GAME FISHING na Komiži

BIG GAME FISHING promocijska aktivnosti Komiže započinje ovog tjedna i potrajat će do nedjelje (20- 24.07.) na komiškoj Rivi.

Big Game Fishing je popularna društvena aktivnost u svijetu i kao idealan spoj zabave i avanturizma prepoznata je i u Hrvatskoj. Športski ribolovni turizam se idealno uklapa u koncept razvoja turizma u Komiži koja je od davnina najpoznatije ribarsko mjesto i lovno područje na Jadranu, a i šire. Sportfishing je ozbiljan vid u turizmu koji je u nekim zemljama i među glavnim granama u gospodarstvu. Big Game ribolov se u Hrvatskoj postepeno razvija kao grana u turizmu, budući da imamo ključne predispozicije za to; more bogato plavom ribom i razvedenu obalu. U zemljama kao što su SAD , Meksiko, Australija, Južna Afrika i sl. sportski ribolov je prisutan gotovo cijelo jedno stoljeće, dok se kao grana u turizmu razvio prije tridesetak godina.

BIG GAME FISHING promovira

Kroz specifične i prepoznatljive programe temeljene na doživljaju lokalne tradicije ribarstva te novog oblika avanturističkog turizma dolazi do pozitivne promocije destinacije, a s time i do produženja turističke sezone.
Do sada je održano šest manifestacija u organizaciji športsko ribolovnog kluba Big Game Croatia iz Splita 2011.g. i 2012.g. koje su bile izrazito posjećene od strane natjecatelja kao i od strane turista, te je manifestacija postala tradicija. Misija kluba je upoznati javnost u Hrvatskoj sa etičkim kodom u ribolovu čime se bavi krovna organizacija IGFA (International Game Fish Association). Slijedeći njen primjer i usko surađujući s udrugom BIOS (Udruga za zaštitu mora i podmorja) i Institutom za oceanografiju i ribarstvo iz Splita, namjera im je promovirati ovaj vid turizma kroz prizmu zaštite okoliša. Komiža polako ali sigurno postaje nezaobilazna destinacija ribolovaca koji putuju svijetom i sudjeluju u ovakvim manifestacijama u pred i posezoni.

Dođite na Komižu


Sama manifestacija je izrazito bitna kako bi se Komiža medijski eksponirala kroz strane i domaće tv kuće te novine, pošto nam naš skromni budžet ne dopušta takav vid samostalne prijeko potrebne promocije.
U manifestaciji sudjeluju i promoviraju se proizvođači autohtonih lokalnih proizvoda, ribari te svi ostali koji su direktno ili indirektno uključeni u sektor turizma u Komiži. Na taj način potičemo turiste, da dok su na otoku konzumiraju isključivo autohtone proizvode.
Ukoliko se želite iskušati u ovom adrenalinskom i ekstremnom sportu, športsko ribolovni klub Big Game Croatia iz Splita je tu da Vas odvede u novu životnu pustolovinu. Okusite čari Big game ribolova i pridružite nam se u potrazi za najvećim ribama Jadranskog mora.