Apolitični

Big Game fishing u Jezerima

18. po redu Big Game fishing u Jezerima počeo je jučer, a traje do danas, 01. listopada 2016. Tijekom trajanja Big Game- a svaku večer moći ćete uživati u ukusnoj tuni i koncertima ispred Pizzerie Toni. Na otvorenju poznate manifestacije u Jezerima goste je zabavljao band Ultima.

Podsjetimo sve one koji i nemaju baš dobra znanja iz ovakvog morskog druženja, kako je Big Game fishing tehnika lova na veliku ribu. Najčešće se hvataju plava tuna (bluefin tuna), ali i sabljarke, morski psi. U Jezerima na Otoku Murteru se od 1999. godine organizira natjecanje u Big Game fishing-u, koje se odvija po pravilima International Game Fish Association. Incijator i suorganizator ovog natjecanja je Športsko ribolovno društvo “Punta Rata” iz Jezera, ujedno i jedino je društvo u Hrvatskoj koje se većim djelom bavi Big Game ribolovom.

Big Game fishing, znanje i sreća

ŠRD “Punta Rata” je jedini hrvatski klub koji ima članstvo u prestižnom međunarodnoj sportskoj ribolovnoj udruzi IGFA-e, što pobjednicima natjecanja omogućava kvalifikaciju za svjetsko prvenstvo IGFA-e. Time je turnir u Jezerima ušao među 165 kvalifikacijskih natjecanja pod patronatom tog udruženja diljem svijeta. Osim big game fishing natjecanja, ŠRD “Punta Rata” organizira i druga natjecanja u športskom ribolovu (županijska, državna i sl.) te se također bave i edukacijom mladih o ovoj vrsti športa.

Tehnike ribolova

Klasičan big game fishing odvija se na snažnijim i bržim plovilima, na otvorenom moru, na način da se panulaje (poteže udica) ili hrani riba ( baca se u more mješavina hrane koja privlači ribu). Lovi se uglavnom hranjenjem ribe (drifting), čekajući da riba zagrize. Ova tehnika na našem području postiže najbolje rezultate i omogućuje ulov najveće ribe. Moguće se okušati i u panulavanju (troling). Najčešće korištene tehnike ribolova su prihranjivanje (drifting) i panulavanje (troling).
Probajte i vi.