Apolitični

Biciklom po Europi: Ruta života koju je do sada završilo samo 12 ljudi

European Divide Trail može savladati većina off-road bicikala, ali zbog duljine puta, vremena koje je potrebno od početka do kraja puta, kao i promjenjivih vremenskih uvjeta, ova zahtjevna ruta još uvijek nije osobito popularna.

U 7600 kilometara, od obala mora u Norveškojdo jugozapadnog Portugala, European Divide Trail je biciklistička ruta koja prolazi kroz devet zemalja, za što je potrebno 100 dana. Zaobilaznice, šumske staze i livadni putevi vijugaju podalje od velikih gradova, od sjeveroistoka do jugozapada Europe. Iako postoji dosta asfaltiranih dionica, većina kilometara se prelazi u prirodi.

European Divide Trail može savladati većina off-road bicikala, ali zbog duljine puta, vremena koje je potrebno od početka do kraja puta, kao i promjenjivih vremenskih uvjeta, ova zahtjevna ruta još uvijek nije osobito popularna. Jacob Martin, jedan od malobrojnih avanturista koji su se odlučili na tu veliku europsku rutu, za Guardian je rekao kako je European Divide Trail završilo tek 12 ljudi. 

Cijeli članak možete pročitati na: punkufer.dnevnik.hr