Apolitični

Biciklističke staze dovode turiste na Brač

Brač uskoro postaje prepoznatljiv i sam dobro osmišljenim biciklističkim stazama koje će dodatno upotpuniti turističku paletu ponude na zadovoljstvo Bračana koji godinama ulažu u svoj kraj kako bi doveli što više gostiju na svoj otok. Naime, u implementaciju ovog vrlo važnog projekta za turizam otoka Brača uključile su se sve turističke zajednice s Brača, a radi se u suradnji s TZŽ Splitsko – dalmatinske i Biciklističkim savezom Splitsko-dalmatinske županije. Projektom je predviđeno uređenje i označavanje nešto malo više od 530 km makadamskih, cestovnih i mješovitih biciklističkih staza različitih težina i duljina te izrada karte biciklističkih staza, čime će Brač postati jedna od najvećih i najkvalitetnijih biciklističkih destinacija na Jadranu.

Projekt je dio većeg županijskog projekta, pa se dovršetak prve faze, u koju spadaju označavanje, uređenje, izrada karata očekuje do proljeća 2016. g. U kasnijim fazama projekta očekuju se i edukacije za turističke vodiče na biciklima, prilagodba dijela privatnog smještaja i ugostitelja za ugošćavanje biciklista, biciklističke manifestacije itd.
Spomenuti projekt osmišljavanja i izrade biciklističkih staza sigurno će u sljedećoj sezoni privući rekreativce, ljubitelje prirode i zdravijeg života u Brač koji se uz privlačne plaže, prirodne atraktivne lokalitete i domaću kulinarsku spizu uskoro želi pohvaliti i sa organiziranim i prihvatljivim biciklističkim stazama.
Više u kategoriji: Turizam; Hobi
Izvor i foto: braconline.com.hr, otok-brac.hr, visitsutivan.com
D. Šabić, mag. nov.