Apolitični

Biciklističke karte Makarske rivijere na prezentaciji u Brelima

 

Pozivamo Vas na prezentaciju biciklističke karte Makarske rivijere koja će se održati u Brelima u hotelu Soline u četvrtak, 16. lipnja 2016. u 11,00 sati.

Ovo je poziv iz Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije koji potpisuje direktor Joško Stella na kojoj će se predstaviti dionice, karte, biciklističke staze Makarske rivijere koje će u turističkoj sezoni sasvim sigurno doprinijeti turističkoj ponudi ovog dijela Dalmacije.

Biciklističke karte Makarske rivijere na prezentaciji u Brelima


Podsjetimo ukratko kako Makarska obiluje športskim terenima za različite športove. U športskom kompleksu Sportski centar na predjelu Osejave nalaze se igrališta za nogomet, ragbi, košarku, rukomet i tenis, atletiku, te igrališta za male sportove. Teniski centar Makarska ima 9 otvorenih teniskih igrališta i dva zatvorena. U hotelima na Makarskoj rivijeri ima ukupno sedam zatvorenih i jedanaest otvorenih bazena, među kojima je i centar za medicinsku rehabilitaciju Biokovka sa zatvorenim bazenom i najsuvremenijim fitness centrom te kompletnom fizikalnom terapijom. No razvoj turizma zahtijeva i dodatnu ponudu, pa tako posljednjih godina veliki interes vlada za ekstremne sportove: paragliding (letenje padobranom i zmajem), sportsko penjanje na stijenama, gorsko planinarenje, brdski biciklizam, trekking (biciklom), speleologe (spuštanje u jame). Ekstremni sportovi na moru: jedrenje na dasci, ronjenje i paragliding.


No spomenuti cikloturizam kao jedna dodatna turistička ponuda mora iza sebe imati izgrađenu infrastrukturu, a upravo o njoj će biti najviše riječi na spomenutom predstavljanju biciklističkih staza u ovom slučaju na širem području Makarske.
Biciklističke karte Makarske rivijere je projekt na kojem se radi već nekoliko godina, a izrađuju ga stručni eksperti uz potporu države i turističkih zajednica.
Izvor i foto: dalmatia.hr, pp-biokovo.hr, biker.hr