Apolitični

Biciklistička utrka „2 islands on 2 wheels” ovog vikenda

Sve je spremno za biciklističku XCM poslasticu „2 Islands on 2 wheels” koja će se, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH održati 28. svibnja 2016. u Trogiru sa startom u 15.00.

Trogirska ruta utrke ukupne dužine 31 km, starta s trogirske rive, prolazi kroz staru gradsku jezgru pod zaštitom UNESCO-a, nastavlja preko Čiova do Gospe od Prizidnice, preko slatinske kave i natrag, te će sigurno biti pravi užitak za sve sudionike. Staza je prilagođena većini ozbiljnih rekreativaca, a ukupni uspon je oko 600 metara. Dobro pripremljene i kondicijski spremne organizatori očekuju veći broj zaljubljenika u bicikle i ljubitelje zdravijeg života koji će i na ovakav športski način promovirati UNESCO-v grad pred početak glavne turističke sezone.


– Staza je označena i može se isprobati i prije same utrke. Do sada smo primili nešto manje od 200 prijava, tako da na startu očekujemo pravu gužvu. Nadamo se da će sudionici zapamtiti kulu Kamerlengo, staru gradsku jezgru Trogira i otok Čiovo preko čijih najljepših dijelova prolazi veći dio rute. A za sam kraj nakon utrke slijedi koncert Gustafa na glavnom gradskom trgu – rekao je Ozren Cmrečnjak, predsjednik biciklističkog kluba Kairos, koji je glavni organizator natjecanja.

U nastavku vam donosimo i kategorije sudionika rekreativne utrke za bicikliste:
– Kategorija Sport: 2 muške dobne kategorije
– Kategorija Rekreacija: 2 muške dobne kategorije
– Posebna kategorija za žene
– Ekipna kategorija: dva biciklista i jedna biciklistkinja


Humanitarno rekreativna utrka za bicikliste „2 Islands on 2 wheels” postavlja, s obzirom na masovnost i bogate nagrade (putovanje na Karibe i u austrijske Alpe), nove standarde za slične biciklističke utrke u Hrvatskoj.
Prijave se vrše online na portalu Entrio.hr, a pravo sudjelovanja stječu svi koji uplate kotizaciju za sudjelovanje na utrci do 13:00 sati na sam dan utrke. Svi oni koji misle da nisu spremni za 31 km, mogu se pridružiti klasičnoj biciklijadi dužine 8 km, koja starta u isto vrijeme kao i glavna utrka. Prijave za biciklijadu vrše se na sam dan utrke ili na mob: 099 814 9188.
Utrka ima i humanitarni karakter, tako da će se sva prikupljena sredstva donirati udruzi „Dobre Vile“ koja pomaže djeci s posebnim potrebama. Više informacija na www.bk-kairos.hr
Dođite i sudjelujte!

Izvor i foto: trogir.hr