Apolitični

Best of regional stand up u Šibeniku

Ove nedjelje, 21. kolovoza, s početkom u 21 sat pozornica šibenske tvrđave Barone ugostila je program Best of regional stand up te neke od najboljih stand up komičara iz regije koji su, u svom očekivanom izdanju, publiku cijelu večer nasmijali do suza.

Nakon zagrebačke koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog i splitske Lore, tvrđava Barone svoja je vrata otvorila ovom veselom događaju koji je okupio neke od najboljih stand up komičara iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine te Slovenije.

Best of regional stand up u organizaciji Studia smijeha u predivnom je ambijentu tvrđave Barone pred šibenskom publikom okupio šest najboljih komičara regije koji su publici priredili večer prepunu smijeha i dobre zafrkancije.

Nastupili najbolji stand up komičari iz regije

Hrvatska komičarka Marina Orsag prošlogodišnja je dobitnica prve nagrade natjecanja „Jokenation” na kojem je predstavljala kontinentalnu Europu i Rusiju, a proglašena je i jednom od deset najboljih komičarki na svijetu. Osim po brojnim nastupima, Marina je poznata i kao osnivačica stand up scene u Hrvatskoj te organizatorica brojnih događanja i radionica vezanih uz temu stand up-a. Njena pozicija na Best of regional stand up-u u Šibeniku bila je voditeljskog karaktera, ali i u toj ulozi Marina je publiku opet i iznova svojim šalama nasmijavala i zabavljala.

Šibenski publiku, osim Marine Orsag, nasmijavali su dečki iz Srbije, Aleksandar Perišić – glavni komičar crnog humora u regiji, te najnagrađivaniji srpski stand up komičar – Nikola Silić.

Iz susjedne Bosne stigao je komičar Marko Puljiz, poznat po svom zaraznom humoru i energiji pomoću kojih publiku ne ostavlja ravnodušnom. Slovenske komičarske snage predstavljao je Tin Vodopivec koji  u svijetu izvodi stand up nastupe na tri različita jezika te jednostavnim stilom lako osvaja srca publike.

Uz Marinu Orsag, hrvatsku stand up scenu u Šibeniku zastupao je Domagoj Pinatrić koji naglašava da stand up koristi kao ispušni ventil za sve segmente svakodnevice koji ga živciraju.

Svi  komičari višestruko su nagrađivani, a njihov talent nasmijavanja publike aktualnim temama i osobama iz svakodnevnog života ne prestaje biti zanimljiv i zabavan što su dokazali i na Best of regional stand up izdanju u Šibeniku.