Apolitični

Besplatni filmski maraton Noć hrvatskog filma u osam gradova i pet država

“Noć hrvatskog filma i novih medija”, besplatni maraton ponajboljeg iz hrvatske kinematografije, ove godine će se održati u petak, 25. listopada, u osam hrvatskih gradova i pet država.

Šesto izdanje tog projekta kojim se promiče hrvatski film u jednoj će večeri, od 18 sati do 2 sata ujutro, prikazati više od 100 hrvatskih naslova različitih žanrova, od dječjih klasika, zanimljivih novih medija i recentnog animiranog filma do dokumentaraca te kratkih i dugometražnih igranih filmova.

Noć će se održati u Zagrebu, Sisku, Otočcu, Splitu, Malom Lošinju, Koprivnici, Dubrovniku i Vukovaru, te u Mađarskoj (Budimpešta i Pečuh), Bosni i Hercegovini (Mostar), Srbiji (Subotica) i Italiji (Milano).

Po riječima Irene Škorić, umjetničke voditeljice projekta, misao vodilja programa manifestacije je ne samo privući domaću publiku u kina 25. listopada već i taj jednonoćni interes hrvatske publike za domaći film pretvoriti u trajnu ljubavnu vezu hrvatskog filma i hrvatskih gledatelja i upravo zato ulaz je slobodan.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Pixabay