Apolitični

Besplatan internetski tečaj o kućnim solarnim elektranama

Produbite znanje o solarima za kućanstva uz tečaj Solarna pismenost, koji je odnedavno dostupan besplatno. Sastoji se od sedam korisnih modula, a moguće ga je završiti unutar tri sata

Kućne solarne elektrane bile su tema broja u travanjskom broju Buga, a o njima se i dalje naveliko priča – ne samo zbog energetske krize i državnih poticaja, već kao i o rješenju za dugoročnu energetsku neovisnost kućanstava, bilo u kućama ili zgradama. Kad je riječ o podizanju svijesti građana o solarima, time se kod nas bavi udruga Zelena energetska zadruga (ZEZ), na čijim stranicama već neko vrijeme možete pronaći mnoge savjete i informacije vezane za ugradnju fotonaponskih elektrana na svoj krov.

Solarna pismenost

Od sada, ZEZ nudi i novi način širenja znanja o ovoj tematici. Pokrenuli su interaktivan digitalni tečaj Solarna pismenost. On je namijenjen svima koji žele saznati više o korištenju potencijala sunčeve energije, bilo zato što planiraju ugraditi vlastitu solarnu elektranu, bilo zbog potreba na radnom mjestu ili u tijeku formalnog obrazovanja.

Tečaj Solarna pismenost je besplatan za sve polaznike i možete ga prolaziti vlastitom dinamikom. 

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay