Apolitični

Bepo i Marijeta – štorija o ljubavi…

Sjajnim i atraktivnim koncertom Camille Thurman & MMT Quarteta održanog sinoć u prepunom dvorištu Muzeja antičkog stakla završio je prvi festival ZADAR JAZZ & BLUES. No domaćini vas nisu zaboravili, pa za kraj 21. Zadarskog kazališnog ljeta do 4. kolovoza najavljuju još nekoliko prigodnih druženja. U ponedjeljak i utorak, 3. i 4. kolovoza u lapidariju Narodnog muzeja s početkom u 21:30 pogledajte predstavu Bepo i Marijeta – štoriju o ljubavi i mižeriji nastalu prema djelu Miljenka Smoje „Roko i Cicibela” u adaptaciji članova ansambla u produkciji HNK Zadar. Dirljivu priču o Roku i Cicibeli koji smješteni u zadarsko kulturološko-socijalni ambijent postaju Bepo i Marijeta, režirala je Nina Kleflin u sjajnoj interpretaciji Jasne Ančić i Zlatka Košte. Predstava je premijerno izvedena prije godinu dana na 20. Zadarskom kazališnom ljetu, te je polučila odličnu posjećenost.

Prisjetimo se Bepa i Marijete, bračnog para koji traje u svojoj ljubavi usprkos vremenu koje prolazi. Iako nemaju ništa, oni imaju sve. Imaju jedno drugo i vole se bez obzira na siromaštvo, raspadnutu barku i beskrajno more iluzija po kojem plove zajedno s idealima i vjerom u bolje sutra. Jer svijet o kakvom oni sanjare pravedan je svijet posvećen čovjeku, svijet u kojem bi se isplatilo biti iskren, human i dobar. Bepo i Marijeta su antijunaci koje morate voljeti, jer je njihova ljubavna priča lako postaje inspiracija, utjeha, ali i podsjetnik kako je život kratak i prolazan i da je bez obzira na sve probleme najvažnije na kraju ipak voljeti i biti voljen.
Domaćini priredbe iskazuju spojili su glumce i publiku u jedno tijelo, naime, nalaze se na pozornici kako bi se na intimniji način mogla doživjeti ova dirljiva priča o ljubavi! Doživite i vi ljubav Bepa i Marijete.
Više u kategoriji: kultura
Izvor i foto: HNK Zadar
D. Šabić, mag. nov.