Apolitični

Bella na Korčuli u punom sjaju … 

Bella na Korčuli u punom sjaju … 

Pod generalnim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i Ministarstva turizma RH na Korčuli se održao 22. Međunarodni Marko Polo festival pisme i vina, kojeg je otvorio korčulanski gradonačelnik Andrija Fabris, zahvalio se direktoru festivala Ivanu Šegedinu, čestitavši pri tom na upornosti i odricanju. Izrazio je zadovoljstvo što se je ovaj festival već godinama pročuo i izvan Republike Hrvatske kao jedna od najznačajnijih manifestacija Grada Korčule i Dubrovačko neretvanske županije, koji uspješno promovira hrvatske i međunarodne pjevače i proizvođače vina.

Prigodni govor o značaju festivala za Korčulu, održao je izaslanik pokrovitelja Marko Polo festa Frano Matušić, državni tajnik Ministarstva turizma RH, izrazivši zadovoljstvo što Marko Polo festival promiče dalmatinsku i klapsku pjesmu, vrhunsko vino i ulje, što su i glavne značajke ovog područja.

U super finalnoj večeri Grand prix 22.po redu međunarodnog Marko Polo festivala pisme i vina u Korčuli je osvojio Mirko Švenda “Žiga” s pjesmom “Volim te Dalmacijo” (autor glazbe Ante Pavičić, teksta Petar Dabelić uz aranžman Toni Eterović). Spontanim, prirodnim  i veselim nastupom na sceni, nakon što mu je umjetnički direktor festivala Nenad Vilović uručio nagradu Žiga je izvodeći pobjedničku skladbu okupio na pozornici brojnu publiku koji su skupa s publikom na Plokati duže od predviđenog pjevali ”Volim te Dalmacijo”.

Festival ćemo pamtiti i po sve zanimljivijoj  i privlačnoj zagrebačkoj pjevačici BELLI koja je nagrađena za najbolji scenski nastup, a zasigurno je bila jedna od onih prema kojoj su fotoaparati i kamere bili najviše usmjereni. Izvela je  svoju pjesmu LUĐACI koju je publika s zadovoljstvom primila i nagradila velikim pljeskom.  Inače ova sve popularnija pjevačica  ima pozive sa svih strana, no otkrila nam je da krajem  osmog mjeseca ulazi u studio pod vodstvom Nene Ninčevića i Mire Buljana… gdje se priprema veliki glazbeni bomm… kao i organizirani koncerti. Dakle pred Bellom je sjajna glazbena budućnost.