Apolitični

Beč postigao cilj od 1.000 javnih punionica za električna vozila

Puštanjem u rad nove punionice za električne automobile glavni grad Austrije u lipnju ove godine dosegnuo je cilj od ukupno 1000 javnih punionica. Već je najavljeno i postavljanje novih 200 punionica, no njihove lokacije tek treba odrediti.

S udjelom od gotovo 40 posto promet u najvećoj mjeri sudjeluje u emisiji CO2 u Beču. Širenje mreže punionica za električne automobile važan je korak u smjeru daljnjeg poboljšanja kvalitete života te očuvanja okoliša u austrijskoj prijestolnici.

Još od 2017. godine Beč provodi veliki projekt postavljanja javnih električnih punionica kojim želi osigurati njihovu dostupnost na gotovo svakom uglu. Puštanjem nove stanice za punjenje u rad u lipnju ove godine postignut je cilj od ukupno tisuću javnih punionica za električna vozila. Tako se u glavnom gradu Austrije sada gotovo svakih 400 metara može pronaći punionica.

Pored izgradnje pješačkih i biciklističkih staza te širenja mreže javnog prijevoza prelasku na ekološki prihvatljivu mobilnost u Beču uvelike pridonosi poticanje električne mobilnosti, kazala je Ulli Sima, članica gradskog poglavarstva za inovacije, urbanizam i mobilnost. Naglasila je i da Bečani imaju vrlo niske emisije ugljikovog dioksida po glavi stanovnika jer više od 70 posto svakodnevnih ruta prelaze javnim prijevozom, biciklom ili pješice.

Cijeli članak možete pročitati na: seebiz.eu

Foto: Pixabay