Apolitični

The Beatles Forever u Zadru

Ove nedjelje, 28. kolovoza, Beatles hitovi odjekivat će Zadrom.  Svi prisutni Zadrani i posjetitelji grada željni dobre glazb, na Trgu Petra Zoranića doista će moći uživati u zvucima klasika jednog od najpopularnijih britanskih bendova ikada, Beatlesa, i to u izvedbama brojnih hrvatskih glazbenika.

Naime, za ovaj posebni kulturni događaj i glazbeni vremeplov u davne 60.-e zahvalni su brojni zadarski poznati glazbenici koji će se pobrinuti za dobru glazbenu atmosferu u ugodnom ambijentu zadarskog Trga Petra Zoranića, smještenog nedaleko od Narodnog trga i glavne šetnice, Kalelarge. Najpoznatije hitove Beatlesa poput Yellow Submarine, Let it be, Can not buy me love, Lady Madonna i brojnih drugih za rasplesanu i raspjevanu publiku izvodit će zadarske glazbene zvijezde Song Busters, Ars Cantabile, Elena Stella i brojni drugi. Zadarskim glazbenim snagama priskočit će u pomoć i glazbenici iz drugih krajeva zemlje pa će tako na pozornici svoju ljubav za glazbom koju su stvarali neponovljivi Beatlesi pokazati čak i Black Coffee, poznati splitski jazz sastav.

The Beatles

Četvorka iz Liverpoola, poznatija kao sastav Beatles, svojevremeno je u glazbenom smislu pokorila svijet svojim pop i rock zvukovima zbog čega su i ostali zapamćeni i upisani kao najpopularniji rock bend svih vremena.

U samo osam godina stvaranja Beatlesi su izdali čak trinaest albuma, a nebrojno puta su osvajali glazbene top ljestvice svojim vječnim hitovima. Zanimljiv podatak je i da je 1964. godine, nakon što je pjesma I want to hold your hand osvojila vrhove svjetskih glazbenih top ljestvica, u svakodnevni rječnik uvršten i pojam „beatlemanija” koji je jasno opisivao stanje nebrojnih obožavatelja i obožavateljica poludjelim za rock and roll zvukovima Beatlesa.

Glazba koju su stvarali Beatlesi, tekstovi o ljubavi, nadi i prijateljstvu te rock and roll ritmovi, elementi su ovog vječnog benda koji govore sami za sebe, pa nema smisla da duljimo, već da vas jednostavno pozovemo da posjetite zadarski Trag Petra Zoranića u nedjelju navečer gdje će s početkom u 21 sat pozornicu zauzeti osebujni hrvatski glazbenici dostojni pjevanja hitova benda Beatles.