Apolitični

Bauk: Vladajući su se s aplikacijom opet malo zaigrali. Već su imali jedan pokušaj da počnu ulaziti u privatne živote građana

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk u utorak je poručio da su se vladajući s aplikacijom Stop Covid-19 “opet malo zaigrali”, podsjetivši da su već, kako je kazao, pokušali ući u privatne živote građana izmjenama Zakona o elektroničkim komunikacijama.

“Nisam skinuo aplikaciju. Nisam se još odlučio na taj korak, ali meni ne treba aplikacija da zaključim da je predsjednik Vlade bio u bliskom kontaktu s nekoliko zaraženih osoba na teniskom turniru u Zadru pa ne vidim što bi aplikacija njemu dodatno pomogla na taj način, a rekao je da je instalirao”, kazao je Bauk novinarima u Saboru.

Naglasio je da su preporuke samo preporuke, a kada postane obavezna, onda možemo razgovarati.

Bez obzira na najavu ministra zdravstva Vilija Beroša da bi aplikacija mogla postati obavezna ako se situacija pogorša, mislim da ne bi mogla, kazao je Bauk.

“Bio je već jedan pokušaj vladajuće većine da izmjenama Zakona o elektroničkim komunikacijama počne ulaziti u privatne živote građana, pa tako i ovo s aplikacijom. Nisam baš oduševljen da oni o tome razmišljaju”, podsjetio je na nikada izglasane izmjene Zakona zbog negativne percepcije koja ih je pratila. 

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay