Apolitični

BAT u Zagrebu predstavio uređaj za zagrijavanje duhana u čiji je razvoj uložio 2,5 milijardi dolara

Ulaganja kompanije British American Tabacco (BAT) u Hrvatsku će do kraja godine, odnosno u tri godine od preuzimanja TDR-a, dosegnuti 45 milijuna eura, istaknuto je u četvrtak na konferenciji za novinare BAT-a, na kojoj je predstavljen i uređaj za zagrijavanje duhana glo, od sada dostupan i na hrvatskom tržištu.

Na konferenciji je predstavljen glo, inovativan proizvod koji je manje štetan za zdravlje od klasičnih cigareta jer dolazi samo do zagrijavanja duhana, ali ne i sagorijevanja, pri čemu se oslobađaju toksini. Za istraživanje i razvoj uloženo je više od 2,5 milijardi dolara od 2012. godine, kako kaže Bekefi, s ciljem pružanja potrošačima proizvoda smanjenog rizika.

‘Danas s ponosom pušačima možemo ponuditi potencijalno manje rizičnu alternativu pušenju. U istraživanjima nam je prioritet bio ispitati pojedine štetne sastojke dima cigarete te smo zamijetili značajno smanjenje tih tvari u pari koju ispušta glo’, istaknuo je Chris Proctor, glavni direktor za znanost u BAT-u, te dodao kako je rizik od toksina smanjen za oko 97 posto i da ovakav način konzumiranja duhana ne izaziva genetske mutacije.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay