Apolitični

Baška International Guitar Fest 2016.

I ove godine Turistička zajednica općine Baška u suradnji s Udrugom Hal organizira International Guitar Fest, najprestižnije natjecanje u sviranje gitare u Hrvatskoj te iznimno cijenjeno natjecanje u cijelom svijetu.

Ovogodišnje natjecanje održat će se od 17. do 20. kolovoza u Jurandvoru i Baški na Krku te će tako otok ugostiti neke od najboljih svjetskih i domaćih gitarista.
BIG FEST, kako ga organizatori i sudionici, ali i ljubitelji manifestacije vole nazivati, Baška International Guitar Fest na globalnoj razini je vrlo cijenjeno natjecanje u sviranju gitare, pa program ovogodišnjeg festivala najavljuje brojna poznata gitaristička imena.


U Jurandvoru će tako za publiku zasvirati Martin Taylor & Alison Burns iz Engleske, vodeći svjetski fingerstyle gitarist, Škot Ian Merlose, škotsko-norveški duo Kelpie kojeg sačinjavaju Kerstin Blodig i Ian Melrose te Talijani Anita Camarella i David Facchini Duo koji kombiniraju rock, jazz i blues.
Natjecanju će također pristupiti i jedan od najpoznatijih hrvatskih gypsy jazz glazbenika Damir Kukuruzović sa svojom Django grupom te Darko Jurković Charlie, hrvatski gitarist višestruko nagrađivan u sekciji jazz gitarista. Jurković je sa svojim Kvartetom Sensitive čak četiri puta bio nominiran za nagradu Porin.

International Guitar Fest


Programu festivala pridružit će se i makedonska blues grupa Crossroad Blues Band te domaći duo Alba & Leo, gitaristi s velikim iskustvom u različitim glazbenim žanrovima.
Program festivala je raspoređen u četiri dana te će se odvijati u prostoru crkvice svete Lucije u Jurandvoru te na staroj rivi luke Baška. Svaku večer program će započeti u 21 sat, a na veliku radost svih zainteresiranih ljubitelja festivala i zvuka gitare, ulaz će svaku večer biti besplatan.
Na prošlogodišnjim natjecanjima zabilježen je velik odaziv publike kao i ugodna glazbena atmosfera kojoj su pridonosili odlični glazbenici i dobra organizacija manifestacije, pa nema razloga da sumnjamo u odličan ishod i ovogodišnjeg International Guitar Festa na Krku.