Apolitični

Balotaši u Dugom Ratu

Balotaši poslije duže pauze u Dugom Ratu, u organizaciji Branimira Lažete i njegovog Caffe bara „Dona” održavaju uspješan turnir u balotama na kojem  su sudjelovali ljubitelji ove igre, njih 100 ekipa iz cijele naše županije te Livna i susjednih hercegovačkih mjesta.
Finalisti ovog boćarskog natjecanja su: Hrvoje Milavić i Tonči Jerić, koji su u četverosatnom duelu pobijedili Juru Stanića i Dalibora Zemunika, rezultatom 12-16, 16-14 i 16-8. Sudio je Jakov Rudan.

Balotaši u Dugom Ratu

U žestokoj konkurenciji za treće mjesto borili su se Tomo Bašić i Jozo Terzić-Skikalo, protiv Dade Pirića i Jure Žižića, pa je organizator uz veliki broj navijača finalistima i trećeplasiranoj ekipi uručio novčane nagrade, a finalistima i pehare, a unatoč kasnim satima za sve nazočne priređen je i domjenak uz pečeno meso s gradela i bezalkoholna pića.
I na kraju kažimo i to da Dugoraćani u večernjim satima nemaju gdje doživjeti kulturno-zabavni život osim u brojnim kafićima, pa je ovo bila izvanredna prilika da se na natjecanju okupe i brojni navijači koji time izbjegli kafiće i brojna alkoholna pića te su uz osvježavajuće sokove i bezalkoholna pića dokazali da im je dosta alkohola, što bi trebale slijediti i druge sredine, ne samo u ovom dijelu naše županije, nego i znatno šire.