Apolitični

Balkan rally by Željan Rakela

Balkan rally by Željan Rakela – posljednje dane u kolovozu nam dočarava jedan od najpoznatijih moto avanturista u ovom dijelu Europe.


Pri kraju kolovoza odvožena najzahtjevnija ruta napravili smo 610 km i odvozili popularnu TransAlpinu. Nakon prolaska tabe TransAlpine sudionicima je bilo dozvoljeno da svatko vozi svoju vožnju, Švicarci su se pokazali najbržim vozačima, ali nimalo nisu zaostajali Vedriš, Mato Kovačević i dr. Švicarcu Rudolfu koji je bio daleko najbrži, pukla mu je guma, ali stari Karabaja je uspio riješiti problem i nastavio dalje voziti.

Balkan rally by Željan Rakela

Po TransAlpini su se brusili kuferi i nogare. Navečer smo stigli na odrediste oko 22 h po lokalnom vremenu. Smještaj i usluga su katastrofalni, ali barem je bilo dovoljno pive i rakije da sve nedostatke lakše podnesemo. Evo dojmova i u posljednjem danu osmog mjeseca.


5. Dan 6. Balkan Rallya

Jučer smo prošli samo 250 km i obišli cijelu Transfagarasan, vrijeme smo potrošili na slikanje i snimanje predivnih vodopada, jezera i prirode. Sutra krećemo preko Bugarske do Vlasotince.
Pozdrav, vaš Željan Rakela.