Apolitični

Bakanalije uz modu i frizure

Znate li što su bakanalije? To su bili festivali vina posvećeni bogu Bakhu i Dionizu. Vjerojatno vode podrijetlo od obreda plodnosti, smatraju povjesničari, a održavane su na jugu Italije i u Rimu. Ove starorimske vjerske svečanosti kao turistička manifestacija već godinama osnažuje početak listopada na području Vodica. Zapravo, na povijesnom lokalitetu Velika Mrdakovica okupit će se amaterski glumci, kako bi prikazali program koji ove godine tematski vezan uz modu i frizure.

 

Evo cijelog programa:

– Od 18,00 sati – obilazak lokaliteta Velika Mrdakovica uz stručno vodstvo kustosa antičke zbirke Muzeja grada Šibenika, g. Tonija Brajkovića.
– Antičke radionice na lokalitetu Rimska cisterna će pružiti posjetiteljima mogućnost samostalne izrade predmeta iz antičkog razdoblja
– Sajam antičkih proizvoda – proizvodi vina, meda, saća, propolisa uz intenzivne mirise i okuse sezonskog voća
– Antička gozba uz bogatu gastronomsku ponudu jela pripravljenih prema antičkoj recepturi: prasci pečeni u medu – assaturam, rimske kobasice – lucanicae, rimski kruh – libum, i rimske slastice gastris i globos, poslužit će se rimsko vino – conditum paradoxum.
– Glazbeno-scenski spektakl na Rimskoj cisterni
Dođite ove subote 03.10. 2015. i budite dio posebne atmosfere iz prošlosti!
Više u kategoriji: Kulturna baština; Turizam
Foto: vodice.hr
D. Šabić, mag. nov.