Apolitični

Baka Milka Čarić proslavila 105. rođendan kao i splitski Hajduk

Jedna od najstarijih stanovnica Cetinske krajine i Splitsko-dalmatinske županije Milka Čarić, rođena Simunić, ovih dana je proslavila 105. rođendan.


Baka Milka je od proljeća ove godine korisnica Doma za starije i nemoćne osobe Ljubas u Brnazama gdje je održana proslava njenog 105. rođendana. Uz članove njene mnogobrojne obitelji i rodbine, proslavi su se pridružili i ostali korisnici Doma te djelatnici u čije joj je ime čestitke i buket cvijeća uručio Dragan Ljubas, vlasnik Doma. Nije nedostajalo ni pjesme, za koju je bio zadužen harmonikaš iz Čaporica Marko Žuljević.

Baka Milka Čarić kao Hajduk

Baka Milka nadživjela je svog supruga Matu za dva desetljeća, a u braku s njime rodila je i odgojila šestero djece: Ankicu, Franu, Vjekoslava (Ivana), pok. Antu, Luku i Zdravku. Ponosna je baka 18 unučadi, 19 praunučadi, a i dva puta je šukunbaba.
Iako još nije pronađen recept za dugovječnost, ipak se nekako teško oteti dojmu da je možda baka Milka ovako daleko dogurala baš zbog ljubavi i pažnje obitelji koju je podigla. Iako je u Domu za starije i nemoćne, nema dana da joj u posjete ne pristignu njena djeca, unuke i praunuke kako bi joj zahvalili za svu ljubav koju im je dala.


Želimo baki Miliki još dobrog zdravlja, s nadom i vjerom kako ćemo biti dio njenog slavlja za 106 rođendan.
Naša baka Milka ima godina koliko i splitski Hajduk, pa je se iz ovog voljenog kluba rado sjete.