Apolitični

Bajkovita predstava veseli zadarsku djecu

Predstava „U sjeni” autorice teksta / redateljice Lucije Bajlo, donosi na pozornicu malo poznati svijet slavenske mitologije. Bogovi, božice, patuljci, duhovi i druga stvorenja, poznata iz usmenih priča i predaja, predstavljaju stanovnike Drva svijeta. Odnosi na Drvu svijeta su narušeni, jedna božica je nestala i dovodi se u pitanje odanost svakog pojedinca. Pratimo dobroćudne, ali smotane kućne duhove, marljive i iskrene patuljke, zlobne i pakosne pehove i na koncu bogove te druga nadmoćna stvorenja u potrazi za nestalom božicom Ladom, božicom ljubavi i ljepote, zaštitnicom umjetnosti. Ravnoteža dobra i zla na Drvu svijeta je ugrožena i svi stanovnici moraju se potruditi u njezinom ponovnom uspostavljanju.
Uz prikladnu glazbu, dojmljivu scenografiju, igru svjetla i kostimografiju dizajnerice Klare Ivanović, predstava U sjeni unosi bajkovitu predbožićnu atmosferu u Hrvatskom narodno kazalište u Zadru.
S osmijehom na licu dođite u petak, 18. prosinca, u 19 sati, u HNK Zadar na premijeru predstave „U sjeni” u produkciji kazališne udruge „Igrajmo se”.

Više u kategoriji: Kultura
Izvor i foto: zadar.travel
D. Šabić, mag. nov.