Apolitični

Bajkeri u blagoslovu za sigurnu vožnju i dobra djela

U daljini čuju se kao gromovi…motori, motori, motori…riječi su jedne poznate pjesme Divljih jagoda, a koje se neminovno sjetimo kada susretnemo motore, a pogotovo tako puno motora na jednom mjestu kao što je to bilo ove sunčane nedjelje u gradu Biogradu.

Naime, radi se o jedinstvenom događanju blagoslova motornih vozila koje je protekle godine po prvi put pokrenuo biogradski Moto Klub „Duhovi”. Bila je to ideja koja se svidjela svim vlasnicima motora popularno zvanih „bajkera”, a o kojoj se pročulo i puno dalje od Biograda gdje je ideja nastala. Da je to bio pun pogodak, najbolje govori i podatak da je prvom blagoslovu prošle godine sudjelovalo preko 100 motorista sa svojim vozilima, a ove godine ta je brojka daleko premašena jer je na ovogodišnjem blagoslovu bilo oko 250 motora i njihovih vlasnika i to doslovno iz čitave Dalmacije.


Blagoslivljajući motore, njihove vlasnike i članove njihovih obitelju u župnoj crkvi svete Stošije, kapelan don Nikola Bašić je kazao „kako Bog daje milost, snagu i blagoslov za sve što služi svrsi, odnosno međusobnom povezivanju i razumijevanju među ljudima, ali jednako tako vas i poziva da budete razboriti i pažljivi u prometu, te kako se prije puta svakako valja pomoliti jer onda će, znajte, anđeli čuvari biti uz vas na tom putu”, kazao je kapelan Bašić.
Nakon mise, koja je za tu prigodu održana u crkvi svete Stošije, kapelan je blagoslovio motore i njihove vlasnike koji su se okupili u crkvenom dvorištu, a potom su motoristi napravili đir preko rive, te nakon toga otišli na zajedničko druženje u kamp Sveti Dominik gdje je za sve pripremljena prigodna zakuska. Idemo na rižoto. kazali su nam domaćini Moto klub „Duhovi”, gdje nas uz ostalo očekuje vrsni rižot koji je pripremio naš član Ivan Eškinja.

Više u kategoriji: Život
Izvor i foto: biogradnamoru.hr (J. F.)