Apolitični

Automobili bez vozača izazvali prometni kaos!

Cruise je ove godine dobio dozvolu za korištenje svojih autonomnih automobila u San Franciscu te se već neko vrijeme njihovi automobili u kojima nema vozača voze ulicama tog grada. Iako u najvećem broju slučajeva s automobilima i tehnologijom nema problema, do sada ipak nije sve bilo u potpunosti savršeno, javlja Zimo.

Već se pisalo o prometnoj nesreći u kojima je jedan Cruiseov autonomni automobil sudjelovao u San Franciscu. Prema policijskom izvješću najveću krivnju za nesreću snosi drugi automobil, no Cruise je odmah nakon nesreće promijenio softver kako bi se slične situacije izbjegle i kako bi računalo bolje reagiralo.

Novi problemi za ovu kompaniju zabilježeni su u proteklih nekoliko dana. Srećom, ovog puta nije bilo riječi o prometnoj nesreći, no njihovi su automobili izazvali nekoliko zastoja i prometnih čepova.

Prema SF Gateu, u najmanje tri slučaja tijekom prošlog tjedna njihovi su automobili izazvali su gužve i prometni kaos, pri čemu su u jednom slučaju blokirali autobusnu traku tako da se autobus, ali i vozila iza nisu mogla kretati.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Youtube