Apolitični

ASPIRA daruje znanje i nagrađuje studente

 

ASPIRA daruje znanje i nagrađuje studente, pokazalo se takvim na početku još jedne akadamske godine, u prigodnoj svečanosti kojoj su mnogi nazočili.

Početkom listopada 2016. godine visoka škola ASPIRA započela je akademsku godinu već tradicionalnom svečanošću na kojoj su nazočili predstavnici županije, grada Splita, splitsko dalmatinske turističke zajednice, TZ grada Splita, kao i predstavnici partnerskih institucija, predsjednik Splitskog saveza sportova te mnogi drugi predstavnici sportskih, turističkih i gastronomskih organizacija.

ASPIRA daruje znanje…

Mnogobrojne studente su redom pozdravili gosti, uz naglasak koliko su kadrovi kao što su oni, budući menadžeri sporta, turizma i gastronomije izuzetno poželjni na tržištu rada. Posebnu podršku i usmjeravanje su studenti dobili od osnivača Aspire, g. Milivoja i Alene Jerkunice te dekanice docentice doktorice Marije Valčić. U sklopu svečanosti nagrade su primili i najbolji studenti Visoke škole Aspira; gđica. Lea Vladović na preddiplomskom studiju, gdin. Krzysztof Jankowski na diplomsklom studiju te g. Vice Damjanović kao najaktivniji student u izvan nastavnim aktivnostima. Jednako tako, kolega Nino Kapitanović je nagrađen nagrdom za najbolji završni rad.

ASPIRA

Uz prekrasnu glazbu i domjenak, službeno je otvorena i nova akademska godina, uz riječi studentima kako sve pobjednike krasi upornost i da uz Aspiru mogu sve što zacrtaju, mogu do zvijezda.

ASPIRA

Podsjetimo na još jednu zanimljivost, studiranje uz rad prilagođeno je zaposlenim osobama te aktivnim sportašima koji zbog svojih profesionalnih obveza nisu u mogućnosti redovito pohađati predavanja.


Izvanredni studij ustrojen je tako da su studentima omogućeni izvanredni rokovi polaganja ispita te individualne konzultacije uz mentorstvo, a nastavni materijali su dostupni na web stranici preko sustava učenja na daljinu (distance learning programme) Merlin koji omogućuje veoma kvalitetno praćenje nastave i interakciju s profesorima na daljinu. Jedan od takvih koji je uz profesionalni posao prepoznao vrijednost i važnost izvanrednog studiranja je poznati avanturista, pustolov i promotor Lijepe Naše gospodin Željan Rakela koji nam je potvrdio kako za dodatno učenje i upijanje tako vrijednog znanja nikada nije kasno. A u prilogu smo čestitali na nagradi gospodinu Jankowskom koji je kao stranac došao studirati U Hrvatsku prepoznavši u njoj ljepotu i njene vrijednosti.