Apolitični

Art Clissa slavi prvo radno desetljeće

 

Prvo radno desetljeće kliške likovne udruge Art Clissa obilježava se u ponedjeljak 10. kolovoza.
Prigodom proslave desetog rođendana, likovnjaci ( slikari, klesari i grafičari) iz Art Clisse pripremili su izložbu svojih radova koja će osvanuti u Domu kulture Jozo Buliga u Klisu u 20 sati 10. kolovoza.
Slike, skulpture i grafike umjetnika ujedinjenih u udruzi kliškog porijekla koje će biti predstavljene u ovoj izložbi novijeg su datuma, ali i starijeg datuma, a neke su rađene povodom desetogodišnjice postojanja udruge. No, neovisno o datumu nastanka umjetnina izabrat će se najbolji primjerci te će oni biti predstavljeni javnosti.
U svečanosti otvorenja izložbe govorit će gost izložbe Josip Botteri Dini, a večer će dodatno osvježiti glazbeni repertoar pučkih pjevača.

Dođite u Dom kulture Jozo Buliga u Klisu, u 20 sati, 10. kolovoza i pogledajte u kako će vam se predstaviti kliški umjetnici iz likovne udruge Art Clissa izložbom kojom slave prvo desetljeće rada..

Međutim, ako ne stignete posjetiti svečanost otvaranja, izložbu možete razgledati radnim danom i subotom od 17 do 21 sati, dok će u nedjelju, 16. kolovoza, na svečanu proslavu Dana Općine Klis i blagdana sv. Roka, posjetitelji imati priliku razgledati izložbu od 15 do 24 sati.Za sve posjetitelje ulaz je slobodan.
Biografija likovne udruge Art Clissa

Likovna udruga Art Clissa je nastala voljom nadarenih pojedinaca inspiriranih nestvarnom ljepotom kamena, originalno posloženog mozaika kulturno-povijesnih i prirodnih ljepota. Takav ambijent je kao stvoren za umjetničko stvaralaštvo i kreaciju u najrazličitijim formama i sadržajima.
Od ne tako daleke 2006. godine, članstvo se povećavalo te sada broji trideset pojedinaca, šestero akademskih umjetnika i dvadeset i četiri slikara amatera. Okupljeni tako u stvaralačkoj različitosti, svake godine se trude sebi i svijetu prezentirati svoj Klis.
Osim što iza sebe ima brojne izložbe, kolonije i godišnja sudjelovanja u Noći muzeja, udruga je najponosnija na svoj humanitarni karakter; članovi su u kratkom roku uspješno organizirali prodajnu izložbu od koje su prikupljena sredstva dana žrtvama velikih poplava 2014. godine.

Više u kategoriji: kultura, život
Jelena Perko, mag. oec.