Apolitični

Najbolji športaši Šibenika

U prepunom Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku održana je svečanost proglašenja najuspješnijih športaša za rezultate ostvarene u 2015. godini. Titulu najboljeg športaša osvojio je Roko Badžim, GKK Šibenik, dok je na 2. mjestu Andrija Šupe, VK Krka, te na 3. mjestu Marin Desabota, Jedriličarski klub Val. Najbolja sportašica Šibenika, drugu godinu za redom, je Lucija Jurković Periša (Plivački klub Šibenik). Na 2. mjestu je Karmela Makelja( Kick boxing klub Dalmatino), te na 3.mjestu Martina Skelin (Plivački klub more). U kategoriji najbolje muške momčadi prvo mjesto osvojio je HNK Šibenik, Veslački klub Krka odnio je nagradu za 2. mjesto, dok je nagrada za 3. mjesto pripala GKK Šibenik. Plivački klub Šibenik odnio je 1. mjesto u kategoriji najboljeg ženskog sastava. Na drugom mjestu su juniorke Veslačkog kluba Krka, dok je 3. mjesto pripalo juniorkama Vaterpolskog kluba Viktorija. Mirko Labrović, trener HNK-a Šibenik, proglašen je najboljim trenerom u 2015. godini. Nagrada za drugo mjesto pripala je Milanu Radečiću (Veslački klub Krka) te nagrada za 3.mjesto Teu Piasevoliu (Jedriličarski klub Val).
Nagrade za iznimna sportska dostignuća u veteranskom sportu dodijeljene su profesorima Vedranu Jakšiću i Zvonku Eraku; Borisu Sardeliću, KSO Šibenik, za iznimna dostignuća u kategoriji osoba s invaliditetom. U kategoriji zaslužnih sportskih djelatnika nagrađenu su: Ante Cipitelo i Paško Škarica, dok je nagrada za najboljeg športskog novinara po izboru klubova dodijeljena Davoru Trutinu.
Za tradiciju i dugogodišnje djelovanje nagrađeni su Malonogometni klub Crnica i Šahovski klub Šibenik, a za rad u športu posthumno je dodijeljena nagrada Nikoli Živkoviću.
Na manifestaciji proglašenja najboljih sportaša u organizaciji Zajednice sportova Grada Šibenika, uvodno su se obratili predsjednik zajednice sportova Joško Jurić, župan Goran Pauk, gradonačelnik Željko Burić i biskup šibenski mons. Ante Ivas.
– Da bi uopće razvijali sport, nama su prije svega u gradu važni mladi ljudi, kao i njihov ostanak ovdje, a mi se upravo bavimo tom strategijom – zadržavanjem mladih ljudi u Šibeniku i njihovom poticanju da se bave sportom. Jedino na taj način možemo graditi kvalitetne pojedince koji će onda svojim radom biti primjer i ostalima. – rekao je gradonačelnik Željko Burić, naglasivši da će grad i dalje pomagati šport, a osobito kroz adaptaciju športske infrastrukture, odnosno razvoj uvjeta za rad.
Šibenski biskup mons. Ante Ivas naglasio je važnost njegovanja duha i duše, osim same fizičke kondicije.
– Puno puta sam vidio kako jake momčadi, naročito izvan Hrvatske, osim trenera imaju i svoje duhovne voditelje, a koje smatraju jednako bitnima u svom radu, napretku i rezultatima. Želim vam svima puno fizičke snage, ali i one duhovne, da vas uvijek prati na vašem putu prema uspjehu. – rekao je šibenski biskup Ante Ivas.
Čestitkama se pridružio i župan Goran Pauk, a predsjednik zajednice športova Grada Šibenika Joško Jurić u svom govoru zahvalio je Gradu Šibeniku na svemu što je u protekloj godini učinjeno za sport.
Čestitamo nagrađenim športašima i športskim kolektivima.

Više u kategoriji: Šport; Kultura
Izvor i foto: sibenik.hr
D. Šabić, mag. nov.