Apolitični

Arnie u splitskoj Galeriji umjetnina

Galerija umjetnina Split poziva na otvorenje izložbe Tine Vukasović „Arnie”. Umjetnički događaj započinje ovog utorka, 15. rujna u 20:00 sati, a kako je došlo do njega pojašnjava riječima Božo Majstorović, kustos muzeja:
– Općinstvo konačno može odahnuti. Barem ona polovica koja je, ako je za vjerovati šlageru s kraja 80-ih, intenzivno tražila kita po splitskom akvatoriju. Isti se konačno pojavio, doduše na neočekivanoj lokaciji, u Galeriji umjetnina. Kako je uskočio u atrij i potom svojom znamenitom glavom, koja kod ulješura čini oko 35 % ukupne veličine, probio zid i uletio u izložbeni prostor, utvrdit će istraga. Iako je ostao nasukan između dva prostora, izgleda da je u jako dobrom stanju. Doima se dobronamjerno, znatiželjno i inteligentno, što i ne čudi budući da ima najveći mozak od svih životinja, težak oko devet i pol kilograma. Zove se Arnie, a ime je dobio po Schwarzeneggeru. Sve zainteresirane Arnie je odlučio primiti u svom privremenom uredu počevši od 15. rujna u 20 sati, kada se očekuju protokolarni govori, sve do 27. rujna 2015. Kako se prilagodio uredovnom vremenu domaćina, stranke neće primati ponedjeljkom. Predstavnici Turističke zajednice već su najavili da će mu pokloniti tradicijsku splitsku togu i ponuditi ulogu Dioklecijana.

Teme koje me intrigiraju najčešće su vezane uz sukobe osjećaja, odnose promatrača i djela, prolaznosti vremena – čekanja, utopije i transformacije ističe autorica, splitska likovna umjetnica, Tina Vukasović koja je diplomirala pod mentorstvom prof. Nine Ivančić i prof. Viktora Popovića, uz teorijsko mentorstvo dr. sc. Blaženke Perice. Do sada je izlagala na četiri samostalne izložbe, a svoje radove prezentirala je i na više skupnih izložbi. Također se bavi i koordinacijom projekata i organizacijom izložbi, a sada ima priliku uživati u tom da njene radove drugi gledaju, upoznaju i komentiraju i splitskoj Galeriji umjetnina.
Više u kategoriji: Kultura
Izvor i foto: Galerija umjetnina Split
D. Šabić, mag. nov.