Apolitični

Arhitektura – održivost, planiranje i pristup

Troje mladih arhitekata u splitskom uredu u Gundulićevoj 36 ima izuzetnu priliku i čast biti pod mentorstvom Petera Bachschustera, njemačkog arhitekta i urbanista svjetskog glasa. Vlastiti ured osnovao je 1996. godine, a ovaj međunarodni arhitektonski i urbanistički ured radi na inovativnim projektima ekološki i energetski održivih osnova. Ured ima sjedište u Ingolstadtu i Šangaju, s preko 15 godina bogatog iskustva u dizajnu, razvoju i provedbi različitih projekata i urbanog planiranja.

Kvalificirani arhitekti i inženjeri okupljeni su u kreativan i izrazito profesionalan tim koji kompetentno savjetuje i pomaže klijente u planiranju i izgradnji. Ured djeluje na međunarodnoj razini, s velikim iskustvom u dizajnu i projektiranju, kao i na području urbanizma.

Arhitektonski potpis svih područja djelovanja ureda karakterizira jedna stvar: inovacija. Kad je u pitanju projekt, bez obzira na sadržaj i namjenu građevina, njegovu osnovu čini energetska učinkovitost, isplativost i praktičnost.

Peter je posvećen izučavanju teških i najsloženijih situacija planiranja – naročito kada je riječ o ekonomskom pogledu te razvoju u urbanim i ekonomskim uvjetima.

Intenzivno se ured već više od 15 godina bavi strukturnim planiranjem objekata i površina. Peter Bachschuster smatra se ovdje pionirom i izumiteljem subjekta i teme održivosti i održivih kuća koje za cilj imaju promjenu koncepta i kvalitete, ali i samog pojma kuće na jednu višu razinu.

Peter Bachschuster sudionik je i voditelj mnogih međunarodnih seminara u području arhitekture, urbanizma i korištenja energetski učinkovitih tehnologija i mobilnosti.

Ovako inovativan i drugačiji pristup iz samog korijena mijenja polazišne osnove projekta što ima veliki utjecaj na razvoj arhitekture u svijetu.

Više u kategoriji: Arhitektura

A. Vlaić, mag. ing. arh.