Apolitični

Arhitektonski ured Terracon

Arhitektonski ured Terracon

Arhitektonski ured Terracon je novoosnovani ured u Gundulićevoj 36 koji sačinjava tim magistara ing.arh. sa Sveučilišta u Splitu. Rad samog ureda započeo je u srpnju ove godine sa ciljem djelovanja na području urbanizma i arhitekture, dizajna interijera te urbanog i pejzažnog krajolika. Arhitektonski ured projekte zasniva u suradnji sa priznatim njemačkim arhitektom Peterom Bachschusterom koji je voditelj i mentor ovom mladom splitskom timu.

Dodajmo kako Bachschuster GmbH djeluje na međunarodnom polju nepuna dva desetljeća. Arhitektonski i urbanistički ured okuplja kvalificirane arhitekte, inženjere i dizajnere u kreativni tim čiji je glavni cilj razvoj i primjena inovativnih tehnologija i ideja u cijelom spektru gradnje.

Magistar Pocrnjić nam govori o specifičnosti rada Ureda, magistra Vlaić o poveznici Ureda s njemačkim arhitektonskim biroom, a magistra Konstantinović o najvažnijim elementima u radu Ureda u Gundulićevoj. Upitali smo i gospodina Petera Bachschustera kako opisuje suradnju, njega osobno i arhitektonskog ureda i njegovih zaposlenika te nam je iskazao najznačajnije projekte koji su mu omogućili da postane jedan od najznačajnijih europskih i svjetskih arhitekata.

Zaključimo, ovaj mladi tim pokazuje veliku volju i motiviranost da kroz ovu suradnju svakom hrvatskom i svjetskom projektu može stajati preko puta.

Više u kategoriji: Terracon

D. Šabić, mag. nov.