Apolitični

AQUAE IASAE: Glazbena poslastica na arheološkom nalazištu Varaždinskih Toplica

Arheološki lokalitet Aquae Iasae u Varaždinskim Toplicama sljedećeg će vikenda (8. – 10. rujna) postati velika, mistična pozornica pod zvijezdama

Festival u petak, s početkom od 19 sati, otvara Gianfranco Pappalardo Fiumara, pijanist koji je nastupao na najznačajnijim svjetskim pozornicama kao što su Carnegie Hall u New Yorku, Teatro ‘Alla Scala’ u Milanu, St. Albans Church u Londonu te Theatre In u Montrealu i Japanu. Nedavno je dobio prestižnu nagradu francuske Sorbone – Grand Prix Excellente, za uspješnu karijeru i doprinos umjetnosti.

Stjepan Gerić, mladi pijanist, dvadesetogodišnjak iz Varaždinskih Toplica, s isto tolikim brojem osvojenih domaćih i međunarodnih nagrada i student Akademije za glazbu i scensku umjetnost u Beču, svoje će glazbeno umijeće pokazati u subotu navečer. 

Treći dan festivala donosi koncert pod nazivom Gianfranco & Friends. Atraktivne operetne arije PuccinijaVerdijaBizeta i ostalih kompozitora uz dašak humora i ljubavne zavrzlame zasigurno će biti pravi doživljaj. Uz Gianfranca nastupit će operni pjevači, gosti festivala iz Italije Alessio Quaresima (bariton) i Roberto Cresca (tenor), operne pjevačice Jelena Štefanić (sopran), Martina Tomčić (mezzosopran), Sofija Cingula (mezzosopran) te mlada zvijezda iz Makedonije, Eva Živkovska, čiji je raspon glasa 3 oktave, a koja je već osvojila brojne europske pozornice.

Detalje o programu, kao i sve ostale informacije pogledajte na službenoj stranici.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Promo