Apolitični

Appleov M1 procesor je bolji od bilo kojeg za PC, istovremeno 25.000 threadova! Dvostruko duže trajanje baterije laptopa…

Nadamo se da se niste preplašili naslova ovog članka, jer on ne odražava rezultate testova M1 procesora u Vidilabu, već ga tako najavljuje Apple koji tvrdi da u svemu tuče bilo koji procesor za PC računala, s posebnim naglaskom na najbolje procesore i SoC-ove u laptopima. Apple posebno ističe njegove grafičke performanse, pa kaže da M1 donosi dvostruko jače grafičke performanse u odnosu na bilo koji najpopularniji PC laptop uz jednu četvrtinu potrošnje energije.   

Novi Appleov procesor M1 je sistem na čipu (SoC), izrađen na 5-nanometarskoj tehnologiji i sadrži čak 16 milijardi tranzistora. Procesor dolazi s 8 jezgri i prema Appleu, u stanju je isporučiti “nevjerojatne performanse”.

“M1 sadrži 8 moćnih jezgri koje su u stanju istovremeno pokretati 25.000 threadova, pa GPU može upravljati ekstremno zahtjevnim zadaćama s lakoćom, od glatke reprodukcije višestrukih 4K streamova do renderiranja kompleksnih 3D scena.  S 2,6 teraflopsa ‘throughput’ propusnosti, M1 ima najbržu integriranu grafiku u osobnim računalima”, navodi Apple.

Cijeli članak možete pročitati na: vidi.hr

Foto: Pixabay