Apolitični

Apple ulazi na AR i VR tržište

Krajem ove ili početkom sljedeće godine očekujemo prvi VR uređaj, a njegova nasljednika, kao i prve Appleove AR naočale očekujemo u drugoj polovici 2024. godine.

Nakon što je prošlog tjedna Apple najavio nove verzije softvera za svoje uređaje, ali i novu generaciju MacBook Aira, ovog tjedna pojavile su se nove informacije o njihovim nadolazećim proizvodima. Analitičar Jeff Pu komentirao nove uređaje koje tvrtka namjerava predstaviti tijekom sljedeće dvije godine, a s kojima ulaze na potpuno nov tržište – proširene i virtualne stvarnost.

Iako, naravno, službeni detalji o tim naočalama nisu poznati, zahvaljujući dosadašnjim glasinama otprilike znamo što možemo očekivati. Dizajnom bi takve naočale trebale biti slične kao i klasične naočale za vid tako da tehnologija na njima ne bi trebala biti u prvom planu. Naočale bi, slično kao i prva generacija Appleova sata, trebale biti “ovisne” o iPhoneu, tj. uređaji bi se treabli supariti kako bi se na staklima naočala mogle prikazivati informacije i obavijesti koje pristižu na iPhone.

Što se VR uređaja tiče, on bi trebao biti veći i snažniji te imati puno veće mogućnosti, odnosno mogućnosti prikazivanja AR i VR sadržaja u visokoj rezoluciji. Također, to će biti samostalan uređaj koji se neće trebati povezivati s iPhoneom. Prvu generaciju možemo očekivati ovog uređaja, dakle, možemo očekivati za manje od godinu dana, a prema Jeffu Puu, Apple bi njegova nasljednika mogao predstaviti već u drugoj polovici 2024., zajedno s AR naočalama.

Izvor: 9to5Mac

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr