Apolitični

Apple predstavio iPhone 15: Dolazi u 4 inačice, neke stvari oduševit će kupce, poznata i cijena za Hrvatsku

‘Dinamički otok‘, iznimno popularna značajka koji je bila dostupna samo na Pro modelima, sada je preseljena i na osnovni iPhone 15

Apple je danas u svom sjedištu u kalifornijskom Cupertinu predstavio osvježene verzije pametnog sata Apple Watch te uređaja koji svakako uvijek pobuđuje najviše zanimanja – iPhonea.

iPhone 15 dolazi u četiri inačice – osnovni model, zatim nešto veći iPhone 15 Plus te skuplje i puno opremljenije verzije s dodatkom Pro: iPhone 15 Pro te iPhone 15 Pro Max. Dizajn je ostao manje-više isti, jedino su bridovi oko zaslona prilično smanjeni, a Pro modeli malčice su zaobljeniji i uglađeniji zahvaljujući korištenju titanija umjesto nehrđajućeg čelika.

iPhone 15 Pro, dakle, izrađen je u kombinaciji titanija i stakla i dolazi u verziji s ekranom od 6,1 inča te 6,7 inča u sučaju iPhonea 15 Pro Max. 

Iako se nagađalo da bi Apple mogao povisiti cijenu za Pro modele, ostale su iste kao i lani – iPhone 15 Pro počinje od 999 dolara (doduše, s pohranom od samo 128 gigabajta, što je premalo za ovako moćnu kameru), dok Pro Max starta od 1099 dolara (s 256 GB memorije). U Hrvatskoj bi trebalo očekivati da će 15 Pro koštati oko 1300 eura nadalje, a 15 Pro Max od oko 1450 eura nadalje.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: YouTube ScreenShot