Apolitični

Apple Music uvodi nekomprimirani ALAC audio za cijeli katalog, bez dodatne naplate!

Tijekom lipnja svi će pretplatnici na Appleov glazbeni streaming dobiti opciju slušanja glazbe u Lossless Audio formatu, kao i Spatial Audio s Dolby Atmos standardom.

To je nešto čime se do sada mogao pohvaliti, primjerice, Tidal, a od sada će hrvatski korisnici moći platiti 44,99 kuna mjesečno i u lossless formatu slušati glazbu putem svojih Apple uređaja (za razliku od Tidala koji u HiFi varijanti košta 9,98 eura mjesečno).

Kako bi autorima glazbe omogućio više prostora za kreativno izražavanje, Apple će svojem glazbenom streaming servisu dodati i podršku za prostorni zvuk (Spatial Audio) s podrškom za standard Dolby Atmos. Riječ je o novom doživljaju glazbe na ovom servisu koji će omogućiti slušatelju da “uroni” u zvuk koji ga okružuje sa svih strana. 

Apple će za nekomprimirani audio zapis koristiti svoj kodek ALAC (Apple Lossless Audio Codec), za koji kažu da će “sačuvati svaki bit” koji je izvorno snimljen u studiju, te da će ga slušatelji moći čuti točno onako kako su ga glazbenici stvorili, sve do najviše kvalitete zapisa od 24 bita i 192 kHz.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay