Apolitični

Ante Perajica: Svi se klanjaju hrvatskom dresu!

Ante Perajica: Svi se klanjaju hrvatskom dresu! To se vidjelo na svakom koraku u Bordeauxu. U posljednjem kolu skupine D Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj, Hrvatska nogometna reprezentacija je u Bordeauxu napravila sjajan podvig pobijedivši aktualnog europskog prvaka, Španjolsku, rezultatom 2:1.

Ovom pobjedom, koju je Hrvatska ostvarila bez pet standardnih prvotimaca – Modrića, Mandžukića, Vide, Brozovića i Strinića, osvojila je prvo mjesto u skupini.
Hrvatska je imala veliku podršku svojih navijača na utakmici sa Španjolskom, a među njima je i ovoga puta bio poznati Sinjanin, prošlosezonski pomoćni trener KK Alkar Ante Perajica. Gostujući u programu Hit radija, Perajica je kazao kako je atmosfera za vrijeme i poslije utakmice bila veličanstvena, a ulice Bordeauxa su bile pune „kockastih dresova.

Ante Perajica: Svi se klanjaju hrvatskom dresu!

„Vidjeli ste i sami, tko god je pratio preko TV ekrana, da je navijanje stvarno bilo vrhunsko. Od prve do zadnje minute smo bodrili naše dečke koji su igrali sjajno. S igračima koji više sjede na klupi nego što igraju za reprezentaciju dobili su europskog prvaka koji je bio u kompletnom sastavu. Ono što je fascinantno je to da su se neutralni navijači, Francuzi i ostali, klanjali do poda kad bi vidjeli hrvatski dres. To još nisam doživio. Kad bi nas 3 – 4 prošla, njih 10 bi se ustalo, vikalo Croatia, Croatia i pljeskalo. Ne možete vjerovati što je to, to je baš trebalo doživjeti”, s ponosom ističe Ante Perajica.
Svoj susret osmine finala Hrvatska igra u subotu, 25. lipnja u Lensu, a protivnik je odlična ekipa Portugala koju predvodi najbolji igrač svijeta, Christiano Ronaldo.
Dio atmosfere iz Bordeauxa donosimo u fotogaleriji…