Apolitični

Ante Mrvica – dobri „duh“ Dalmacije

Pomorac s dugogodišnjim iskustvom, doktorskim zvanjem u obrazovanju na Pomorskom fakultetu i koordinator i informator dobrih riječi i poruka plovnog područja Jadrolinije kojeg mnogi, zbog predanosti, profesionalnog odnosa i posvećenosti svom poslu nazivaju „dobrim duhom splitske trajektne luke“. Naš sugovornik Ante Mrvica svestrani je Žirjanin sa stalnom adresom u Splitu, vrlo komunikativan i zahvalan za razgovor nije se dugo promišljao za reportažu za portal Terracon News, s tim da smo mu kazali kako će biti ipak malo drugačija u odnosu na njegova poznata izvješća za medije kada su u pitanju odlasci i dolasci brodova iz Splita i srednjodalmatinskih otoka.

Tisuće i tisuće priča utkalo se u ovog zaljubljenika u more, brodove, ali i u znanost koju čvrsto drži u rukama, znajući da je znanje moć koja obara sve prepreke i rješava mnoge probleme koji se pojavljuju tijekom života. Živio je i radio na nekoliko kontinenata, u svjetskim metropolama, no kako ističe, to je samo dio njegovog životnog puta, jer kod nas u Hrvatskoj, Splitu i Dalmaciji, uistinu je najbolje, i najvrjednije. Ante se uistinu odlično snalazi u svim svojim životnim ulogama i nerado otkriva koja mu je najdraža. Često naglašava da im se posvećuje s jednakim žarom i entuzijazmom.

U tom raspoloženju stigao je na vrijeme na splitsku Rivu te smo u ozračju brodova, obale, mora i ljetnih morskih trenutaka na 36 °C, započeli priču o Mrvici, njegovim dječačkim razmišljanjima, ulaganjima u životno obrazovanje za koje smatra da je dobar ulog u budućnost i oplemenjivanje života u svakoj dobi. Dotaknuli smo se i njegove javne osobe, i nekih zanimljivih trenutaka koji su mu obilježili i trasirali put prema profesionalnosti posla kojeg obavlja.


Naš dobri „duh“ ističe da će, dok ga zdravlje služi, biti aktivan u svakom pogledu i svoj će posao obavljati punom parom. Otkrivamo kako ima i neke vrlo zanimljive stručne ponude da predaje na fakultetu pa možda jednog dana zaplovi tim i drugim komunikacijskim i retoričkim vodama.

Više u kategoriji: Život

D. Šabić, mag. nov.