Apolitični

Animirani super-hit godine: ANGRY BIRDS FILM!

Ovo je najava za animirani film koji je do sada okupio apsolutno najjaču glumačku ekipu.

Još su samo dva mjeseca ostala do početka kino distribucije najvećeg animiranog super-hita ove godine! Riječ je, naravno, o ANGRY BIRDS FILMU, uratku snimljenom prema mega-popularnoj franšizi video igara nastaloj u prosincu 2009. godine, a koja je od tada doživjela pravu eksploziju i proširila se s mobilnih uređaja na igraće konzole i osobna raučunala. Budući da je sama igra nazvana najvećim uspjehom svih vremena kada su u pitanju mobilne aplikacije, nije niti čudo da će oči cijeloga filmskog svijeta biti uperene u 12. svibnja kada će omiljeni junaci iz video igara uletjeti na velika platna i donijeti nam svoju prvu pravu filmsku avanturu!

Kako se ne radi o samo još jednom u nizu animiranih filmova, već o istinski velikom projektu, kompanija Sony Pictures za originalnu je verziju filma okupila impresivnu glumačku postavu koju predvode Jason Sudeikis, Josh Gad, Peter Dinklage, Maya Rudolph, Bill Hader, Kate McKinnon i Danny McBride. Međutim, hrvatska glumačka ekipa koja će Crvenom, Žutom, Bombi, Leonardu, Matildi, Steli i Moćnom Orlu (između ostalih) posuditi svoje glasove još je jača. Tako ćemo svi zajedno u „ulogama” omiljenih animiranih likova moći uživati, točnije u glasovima Renea Bitorajca, Tarika Filipovića, Gorana Navojca, Renate Sabljak, Roberta Ugrine, Borisa Miholjevića i Luke Bulića!

U domaća će kina ANGRY BIRDS FILM u kino distribuciju krenuti u obje dostupne verzije – sinkroniziranoj i originalnoj – baš kao što je to bio slučaj s „Hotelom Transilvanija 2” kojeg je do kraja njegove kino distribucije u hrvatskim kinima pogledalo impresivnih 75 tisuća ljudi. Kako je do danas zabilježeno preko tri milijarde preuzimanja igrice „Angry Birds” na svim platformama, što ju čini apsolutnim rekorderom u broju „downloada” neke besplatne igre u povijesti, slobodno možemo zaključiti da nas u njezinom filmskom obliku očekuje pravi pravcati super-hit koji bi ovog proljeća mogao poharati kino blagajne diljem svijeta i ostvariti nove box-office rekorde.

Film ANGRY BIRDS režirali su Clay Kaytis i Fergal Reilly kojima je ovo redateljski prvijenac, a scenarij je napisao Jon Vitt, dobitnik prestižne nagrade Emmy. Ovim putem predstavljamo vam najnoviju kino najavu za film, sinkroniziranu na hrvatski, koji u domaća kina kreće u četvrtak, 12. svibnja.

Više u kategoriji: Kultura
Izvor i foto: continental-film.hr
D. Šabić, mag. nov.