Apolitični

Animafest Zagreb predstavio jesensko izdanje

Animafest Zagreb se od 28. rujna do 3. listopada održava u Kinu SC, Teatru &TD, Kinoteci te na brojnim drugim gradskim lokacijama

U Francuskom paviljonu Studentskog centra održana je konferencija za medije uoči početka 30. Svjetskog festivala animiranog filma – Animafesta Zagreb 2020. koji se od 28. rujna do 3. listopada održava u Kinu SC, Teatru &TD, Kinoteci te na brojnim drugim gradskim lokacijama.

Filmski program čini više od 300 filmova iz 40 svjetskih zemalja, a uz prestižna natjecanja tu su i fokus na kinematografiju Mađarske, program Majstori animacije s retrospektivama Georgesa Schwizgebela, Pavla Štaltera i hrvatskih klasika iz 1972., proslava 60. godišnjice festivala u Annecyju, Animafest PRO sa znanstvenim skupom Animafest Scanner VII i masterclassovima, trostruki izložbeni program te bogat Program za djecu i mlade.

Sve projekcije Natjecanja studentskog filma, koje broji 40 djela, besplatne su.

Ulaznice i festivalske iskaznice mogu se kupiti online na: animafest.kupiulaznicu.hr. te tijekom festivala na blagajni Kina SC. Festivalski paket od 200 kuna uključuje iskaznicu s kojom se ulazi na sve projekcije (osim svečanog otvaranja) i promotivne materijale Animafesta. Iskaznica se podiže u Uredu za akreditacije u predvorju Kina SC od 28. rujna. Redovna ulaznica za Veliko natjecanje i Best Of stoji 30 kuna, a sve ostale programe 25 kuna. 

Cijeli članak možete pročitati na: cromoda.com

Foto: Pixabay