Apolitični

Anđela Stjepandić i karate klub Sokol!

Karate klub “Sokol” Split uskoro slavi 30-ti rođendan svoga postojanja. Tokom povijesti mijenjao je naziv, sjedište, dvorane za treniranje, ali po kvaliteti svojih natjecatelja i rezultatima rada uvijek je bio u samom vrhu hrvatskog karatea.
Mnogi mladi karataši su svojim entuzijazmom i upornošću ponekad dočekivali i kasne noćne sate u dvorani. Svakodnevnim treninzima i mukotrpnim radom došlo se do prvih rezultata.
Od mnogih uspjeha i priznanja, valja spomenuti Damira Pejića, koji 1989. godine osvaja brončanu medalju na Europskom Prvenstvu u Parizu u superlakoj kategoriji – prvu medalju na Europskom Prvenstvu iz Hrvatske.
1990. godine klubu se dodjeljuju prvi termini u SC Gripe – 1. dvorana za karate, gdje se i danas održavaju svi treninzi. Od tada karataši kluba “Sokol” osvajaju brojna odličja na gradskim, regionalnim i nacionalnim prvenstvima i turnirima, te nastupaju u sastavu reprezentacija Hrvatske na Europskim i Svjetskim Prvenstvima. Klub danas broji više od 300 članova, a vodi ga 6 stručno osposobljenih i školovanih trenera.
Anđela Stjepandić mlada je 18-godišnjakinja i velika nada hrvatskog karataštva, četverostruka državna i trostruka svjetska prvakinja. Članica je tima koji je tri puta ekipno bio prvak Europe. Sat i pol treniranja dnevno i mnogo žrtve i odricanja dovela su je do smeđeg pojasa.
Karate klubu Sokol – na glasu kao najbolje organiziranom i opremljenom karate klub u Hrvatskoj – želimo sreću da ih takva reputacija nastavi pratiti i ubuduće.

Više u kategoriji: Šport

D. Šabić, mag. nov.