Apolitični

Ana Bajić – srebrna medalja zlatnog sjaja

Ponovimo kako je Hrvatska kickboxing reprezentacija ostvarila sjajan rezultat u Španjolskoj na Europskom seniorskom prvenstvu u ringovnim disciplinama (full contact, low kick i K-1 style).
Ukupno je nastupilo 27 reprezentativaca koji su ukupno osvojili 12 medalja (2 zlata, 3 srebra i 7 bronci ).
Naša Helena Jurišić ostvarila je zlatni rezultat pobijedivši Turkinju i srpsku reprezentativku i time je potvrdila svoju poziciju na tronu Europe.
Druga članica KBK Mornar Ana Bajić, unatoč odsutnosti, vratila se u sami vrh kickboxinga i za svega 3 boda izgubila finalnu borbu. U četvrtfinalu pobjeđuje reprezentativku Turske, dok polufinale dobiva u zadnjim sekundama dokazujući tako svoj borbeni športski duh. Finalna borba pružila je izjednačen dvoboj sa Mađaricom Boglarkom Bruner koja je pobijedila malom bodovnom razlikom. Ana osvaja sjajnu srebrenu medalju u disciplini full contact.
– Glavni cilj našeg kluba je poticanje i promicanje športa i ostvarenje vrhunskih rezultata u cilju stvaranja športskih uzora mladima, kao i promociju naše zemlje diljem svijeta, – ističu nam u klubu. Brojni uspjesi kluba temeljeni su na planskom, programskom i timskom radu natjecatelja našeg kluba kao i velikom entuzijazmu naših športskih prijatelja koji svojom nesebičnom potporom doprinose ostvarenju natjecateljskih ciljeva. Uz sjajnu Helenu i mnoge druge natjecatelje doprinos klubu i našoj zemlji svakako daje i Ana Bajić koja je nakon povratka iz Bilbaoa posjetila Terracon news te u ugodnom ozračju razgovarala o nastupima, športskom životu mlade osobe, odricanju i drugim naporima kako bi se ostvarili željeni i zacrtani športski ciljevi.

D. Šabić