Apolitični

Američki Storyline potpisao s Debeljakom ugovor o gradnji mega-broda vrijednog 1,5 milijardu dolara!

U Brodosplitu, iz razumljivih razloga, vrlo su kratki u komunikaciji o ovoj gradnji, sve je, kažu, rečeno u priopćenju Storylinesa, u kojem se navodi i izjava Tomislava Debeljaka.

Dok u domaćim medijima Brodosplit pažnju privlači predstečajnim postupkom svojih tvrtki i stječe se dojam da je splitski škver prekrižen s obzirom da su zaposlenici upućeni kući, vijest koju je objavila američka kompanija Storylines zvuči senzacionalno. Priča o tome da bi Brodosplit mogao sudjelovati u gradnji prvog tzv. rezidencijalnog kruzera s 547 stanova, koji su na prodaju, stara je otprilike nešto više od godinu dana i zadnja stvar koju se očekivalo je da bi u njegovoj sadašnjoj neizvjesnoj situaciji Amerikanci potpisali ugovor za gradnju broda vrijednosti 1,5 milijardi dolara. Naprotiv, u priopćenju za medije koji je dao Storylines iz Miamija potvrđuju da je ugovor s Brodosplitom već potpisan.

Brodosplit će u Splitu graditi brod pod imenom Narrative dužine 232,5 metra, koji će, prema priopćenju biti i prvi potpuno ekološki održiv brod, a isporučen bi trebao biti 2025.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay