Apolitični

Američki pedijatri: U prehranu djece od 4 mjeseca uvoditi i jaja, ribu i kikiriki

Američka udruga pedijatara objavila je nove smjernice kada je posrijedi postupno uvođenje novih namirnica u prehranu sasvim male djece, pa kikiriki, kravlje mlijeko, jaja i ribu njezini članovi preporučuju već od četvrtoga mjeseca djetetova života.

“Velika i značajna vijest jest uvođenje hrane koja je prije bila na popisu alergena”, kazao je dr. Frank Greer, suautor studije koja sumira rezultate zadnjih istraživanja o alergijama na hranu i donosi nove smjernice za pedijatre. Greer podsjeća da se po aktualnim preporukama roditeljima savjetuje da “djeci ne daju hranu koja se smatra alergenom sve do prve godine života, a neke ni do druge ili treće navršene godine.”

U skladu s novim smjernicama američkih pedijatara u prehranu djece trebalo bi uvoditi upravo onu hranu koja se smatra alergenom: kikiriki, ribu, mlijeko, jaja, te tvrde da postoje dokazi po kojima rano uvođenje, primjerice kikirikija u prehranu djeteta u dobi od četiri mjeseca zapravo može spriječiti razvoj alergije na tu namirnicu.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Pixabay