Apolitični

Američki milijarder pokrenuo startup tvrtku kojoj je cilj izliječiti proces starenja

Starenje je prirodan proces koji čovjek dijeli s ostalim živim bićima, no jedan američki milijarder želi prkositi prirodi i “izliječiti starenje”.

Osnivač poznate kriptoburze Coinbase i milijarder Brian Armstrong traži način kako izliječiti proces starenja kod ljudi, a u tu svrhu pokrenuo je novu startup tvrtku te namjerava u rješavanju tog problema koristiti strojno učenje.

Nova kompanija koju je Armstrong osnovao zove se NewLimit, a bavit će se epigenetskim reprogramiranjem, odnosno otkrivanjem terapija koje mogu preokrenuti proces starenja kod ljudi.

NewLimit će započeti s dubokim preispitivanjem epigenetskih pokretača starenja te razvijati proizvode koji regeneriraju tkiva za liječenje specifične populacije pacijenata, stoji u priopćenju za medije te tvrtke.

Armstrongova tvrtka planira u istraživanju toga koje se značajke stanica mijenjaju starenjem koristiti algoritme strojnog učenja, kako bi se izradile terapije koje mogu usporiti, zaustaviti ili preokrenuti proces starenja.

No ipak, nova startup tvrtka NewLimit još je uvijek tek u konceptualnoj fazi, no Armstrong kaže da je u nju već uloženo 105 milijuna dolara kako bi se stvari što brže pokrenule.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay