Apolitični

Američki marinci jednostavnim glupiranjem zavarali DARPA-ina robota…

Najsofisticiranije robote koje je Pentagon koristio lako je prevariti s posve nesvakidašnjim metodama prerušavanja. Riječ je o slabosti koja se ističe u nadolazećoj knjizi bivšeg američkog političkog analitičara, čije je dijelove na Twitteru već objavio urednik za obranu The Economista.

Paul Scharre, bivši politički analitičar Pentagona i vojni veteran, u knjizi “Četiri bojna polja: moć u doba umjetne inteligencije”, koja će se u javnosti pojaviti 28. veljače, piše da je tim Agencije za napredna istraživanja u obrani (DARPA) uvježbavao svoje robote s timom marinaca šest dana kako bi poboljšao sustave umjetne inteligencije tih robota.

Osam marinaca postavilo je robota u središte kružnog toka i pronašlo kreativne načine da mu priđu, s ciljem da se približe dovoljno da dotaknu robota, a da ne budu otkriveni. Dvojica marinaca radila su salto na 300 metara. Druga dvojica sakrila su se ispod kartonske kutije, uz konstantno hihotanje. Jedan je hodao s granama jelke, pretvarajući se da je drvo i uz veliki podsmijeh, piše u navedenim odlomcima.

Nijednog od osam američkih marinaca koji su se skrivali na navedene načine robot nije uspio otkriti!

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay