Apolitični

Američki investitori: Hrvatska ima nevjerojatne potencijale za ulaganja u zdravstveni turizam

Hrvatska ima nevjerojatne mogućnosti i prirodne potencijale za investicije u turizam, pogotovo zdravstveni, za što bi bilo dobro da osmisli kako bolje privući kapital te da ima predvidive zakone i transparentno donošenje odluka na svim razinama, poručili su investitori Jeff Blackard i Rick Santorum iz SAD-a.

Njih dvojica s još nekoliko investitora iz SAD-a od 10. do 15. listopada borave u Hrvatskoj, procjenjujući prilike za investicije i suradnju na više područja, među kojima je istaknutiji turizam odnosno zdravstveni turizam, zbog čega su ovog tjedna sudjelovali i na 2. investicijskom forumu zdravlja i turizma Adriatic regije.

Prije toga su sredinom tjedna zajedno s predstavnicima Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj te hrvatskim gospodarstvenicima sudjelovali na predstavljanju podružnice Udruženja hrvatsko-američkih stručnjaka ACAP Zagreb, a krajem tjedna bi trebali otputovati na Pašman zbog predstavljanja turističkog projekta Pašman Riviera, iza kojeg stoji Blackard, odnosno konzorcij ulagača Blackard Global.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay