Apolitični

Američka vojska toliko je zabrinuta oko kvalitete generičkih lijekova da će provoditi vlastito testiranje njihove sigurnosti

Bloomberg je još u svibnju izvijestio da je i Bijela kuća okupila tim za rješavanje problema s nedostatkom i kvalitetom generičkih lijekova u SAD-u.

Američka vojska planira poboljšati testiranje generičkih lijekova kupljenih za njihove vojnike i njihove obitelji. Prema pisanju Bloomberga, američko ministarstvo obrane pregovara s Valisureom, specijaliziranim laboratorijem poznatim po procjeni farmaceutske kvalitete. Valisure ima povijest identificiranja problema s lijekovima i otkrivanja kontaminacije u potrošačkim proizvodima poput šampona i krema za sunčanje.

Kvaliteta opskrbe lijekovima u SAD-u privukla je pozornost posljednjih godina, zbog povlačenja esencijalnih lijekova kontaminiranih sastojcima koji potencijalno mogu uzrokovati rak i nestašice često korištenih tableta kao što su antibiotici i lijekovi za ADHD. U svibnju je Bloomberg izvijestio da je Bijela kuća okupila tim za rješavanje problema s nedostatkom i kvalitetom generičkih lijekova u SAD-u.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay