Apolitični

American Academy in Zagreb otvara vrata nove škole u lipnju

Neposredno prije završetka osnovnoškolske godine 2020./2021. nova srednja škola American Academy in Zagreb premijerno otvara vrata svojih učionica, sportske dvorane i zajedničkih školskih prostora dizajniranih prema visokim standardima i potrebama učenika 21. stoljeća.

American Academy će se nalaziti u Poslovnom centru Agram na Radničkoj cesti i prvi puta će sredinom lipnja primiti nove učenike i njihove roditelje u svoje ugodne prostore koji svojim izgledom dodatno potiču djecu na kreativnost, inovativnost i učenje u poticajnoj sredini.

Budući učenici i njihovi roditelji moći će 15. lipnja obići školu, upoznati se s profesorima, novim kolegama i saznati sve detalje o američkom kurikulumu AAZ.

American Academy je mreža američkih škola u Pragu, Brnu i Bratislavi koje ujedinjuje jedinstvena obrazovna vizija – individualni pristup učenicima i najviša razina profesionalnosti učitelja koji dolaze iz cijelog svijeta te djeci omogućuju učenje u internacionalnoj sredini.

Srednja škola u Zagrebu bit će posebna po posebnom STEM programu koji će nuditi učenicima na izbor veliki broj predmeta iz robotike, programiranja, algoritamskog načina razmišljanja, bazičnog i naprednog programiranja, kreiranja web stranica, izrade kompjuterskih igrica, mobilnih aplikacija itd.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Pixabay